Kontakt os på telefon 5649 1315

Begravelseshjælp og "Min sidste vilje"

​Det er muligt oprette en opsparingsordning hos Elysium, således dine pårørende kan få begravelseshjælp, når du går bort. Denne begravelseshjælp kan hjælpe de pårørende med omkostningerne i forbindelse med din begravelse eller bisættelse, uagtet der bliver tale om en enkel eller en stor begravelseshøjtidelighed.

Formålet med begravelseshjælp er aflastning af de pårørende

​Formålet er både at yde begravelseshjælp og at formidle dine egne ønsker til begravelsen eller bisættelsen. Bedemanden har med andre ord til opgave at registrere disse ønsker, men også at finde dem i den centrale registrering, når begravelsen eller bisættelsen skal ske, således forløbet kommer til at ske med fuld respekt for dine ønsker.

Elysium består med andre ord både af begravelseshjælp og registrering af "Min sidste vilje", men det er vigtigt, at de pårørende er bekendt med disse ønsker. Derfor anbefaler vi, at der afleveres en genpart af dokumentet til et familiemedlem og til bedemanden, således alle er bekendt med både begravelseshjælp og "Min sidste vilje".

Bedemanden har som opgave at give de pårørende en saglig rådgivning og at forestå de praktiske opgaver i forbindelse med planlægning og gennemførelse af højtideligheden i en kirke eller et kapel. Desuden er bedemanden altid forpligtet til at give en uopfordret orientering om alle de omkostninger, der vil være forbundet med det aftalte arrangement, uagtet der er begravelseshjælp eller ej.

​Begravelseshjælp

Ifølge §160 i Sundhedsloven yder bopælskommunen en formueafhængig begravelseshjælp.

Sundhedsministeriets satser pr. 1. januar 2017:

Børn under 18 år kr. 9.000,00

Personer på 18 år og derover kr. 10.750,00

Formuegrænser gældende for voksne:

Personer u/ægtefælle eller børn under 18 år kr. 18.050,00

Personer m/ægtefælle eller børn under 18 år kr. 36.000,00

Alle der er født før 1. april 1957 kan få kr. 1.050,00 uanset formue​

Kontakt Langskov for at høre mere

​Kontakt Langskovs Begravelsesforretning Nexø på telefon 56 49 13 15 eller på info@langskov.dk med henblik på at drøfte mulighederne i forbindelse med begravelseshjælp og "Min sidste vilje".

LANGSKOVS BEGRAVELSESFORRETNING - INDUSTRIVEJ 4 - 3730 NEXØ - TLF: 56 49 13 15 - INFO@LANGSKOV.DK